Herfst en loslaten

De kracht van de herfst kenmerkt zich door transformatie, loslaten en weer meer naar binnen keren. Zoals de bladeren aan de bomen eerst van kleur veranderen, zich naar de grond laten vallen om vervolgens opgenomen te worden in de aarde. Dit proces kan best spannend zijn, veel verdriet oproepen en onrust geven. Want wat houd je nou eigenlijk écht tegen om je meest ideale leven te leven?

Bij loslaten, denken we al snel aan afscheid, maar dit is zeker niet altijd het geval. Ja, je neemt afscheid van het specifiek concreet sturen/vastklampen aan bijvoorbeeld een specifieke rol, situatie of gedachte. Maar door het los te laten, gaat het niet per definitie weg. Je schept simpelweg de ruimte om het te laten transformeren tot datgene wat op dit moment aan het licht mag komen.

Deze inzichten gaan vaak verder dan hetgeen je met je brein kunt bedenken. Door los te laten ruim je op en schep je ruimte voor de mogelijkheden die zich vanzelf, uit een flow, kunnen aandienen. Door te leven vanuit deze flow en liefde, hoef je niets vast te houden. Hetgeen dat bij jou hoort op dat specifieke moment, zal bij je blijven. Hetgeen dat weer weg mag vloeien, zal je verlaten. Het komt allemaal neer op liefde en vertrouwen. Liefde voor wie jij bent in elk aspect en vertrouwen dat alles (uiteindelijk) voor het goede is, óók als je dit in eerste instantie (nog) niet kunt bevatten.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *