Winter

De winter nodigt uit tot zelfonderzoek, stilte en het aangaan van ‘het donkere’. Het is bij uitstek het seizoen van het Zijn. Wellicht ervaar je minder energie en meer behoefte om je onder een deken te warmen. 
Door nu de tijd en ruimte te nemen om écht contact te maken met jouw diepste kern, kun je tot inzichten komen die verder gaan dan je alledaagse begrip. 

Het kan spannend zijn, misschien zelfs weerstand oproepen, om contact te maken met je diepste emoties. Je over te geven aan de sensaties die ze met zich meebrengen, de herinneringen en gedachten die eraan gelinkt zijn. Soms kan het voelen alsof je verdrinkt in de pijn of intensiteit ervan tot je het volledig toestaat…Want door het volledig er te laten zijn ontstaat er ruimte.

Een ruimte die je verder begeleidt naar de stilte in jezelf, naar de kracht van kwetsbaarheid. De winter is een belangrijke periode voor totale (zelf)acceptatie. Wil je hiermee aan de slag? Plan eens een dag zonder enige vorm van input. Denk bijvoorbeeld aan beeldschermen, boeken, muziek en gesprekspartners. Door een langere tijd alleen met jezelf door te brengen, zonder welke vorm van afleiding dan ook, doorloop je een proces dat zich kenmerkt door verschillende fasen. Benader deze fasen zonder oordeel en met de nieuwsgierigheid die we kennen van een gemiddelde 4-jarige. Deze dag stel je in het teken van Zijn en laten Zijn, wat dit ook maar mag zijn en hoe dit er ook maar uit mag zien voor jou, in deze winter van 2023 💙.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *